Oksehaleravioli

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Skal du lage hjemmelaget oksehaleravioli, må du beregne litt ekstra tid og kjærlighet for å få de deilige små pastaputene med det møre kjøttfyllet og den gode smaken på kraften. Er det verdt det? Heeeelt klart, mener vi!

Ingredienser

porsjoner

Oksehalekraft:

  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1,5 kg oksehale
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 1 stk. stjerneanis
  • 4 stilker frisk timian

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel , gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Raviolifyll:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 2 ss smør til steking
  • ca. 300 g renset kjøtt fra oksehale
  • ca. 1,5 dl kraft fra koking av oksehaler
  • 2 ss finhakket frisk gressløk , eventuelt spinat eller bladpersille

Til servering:

  • 0,5 stk. gulrot
  • 0,5 stk. persillerot , eventuelt sellerirot
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • ca. 6 dl kraft fra koking
  • 4 ss revet parmesan

Slik gjør du

bar