Oksekasserolle
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe.
Ingredienser
porsjoner
-
750 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog -
2 ss nøytral olje -
2 stk. løk i båter -
4 stk. gulrot i skiver -
2 båter knust hvitløk -
4 dl vann -
1 flaske mørkt øl (a 0,33 l) -
1 stk. kjøttbuljongterning -
2 ts vineddik -
2 ts brunt sukker -
1 ts revet muskatnøtt -
1 stk. hel stjerneanis -
1 stk. laurbærblad -
200 g frisk sjampinjong eller aromasopp i skiver -
1 ss nøytral olje -
2 ts tørket steinsopp -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss hakket frisk kruspersille