Ølbraisert reinsdyrstek med potet- og soppterrine

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I denne oppskriften stekes reinsdyrsteken i en gryte med øl, krydder og sin egen kraft, det man på fagspråket kaller å braisere. Og velger du et mørk, kraftig øl, får du i tillegg en saus du aldri har smakt maken til.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 7 dl mørkt øl , gjerne porter
  • ca. 2 dl vann
  • 2 dl solbærsirup
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ts tørket timian
  • 6 stk. knuste einebær
  • 1 stk. løk , i båter
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss maisenna utrørt i kaldt vann

Potet- og soppterrine:

  • 330 g østerssopp , eller annen sopp
  • 3 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss smør til steking
  • 1 pk ruccula
  • 12 stk. potet (melne)
  • 3 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Server ølbraissert reinsdyrstek i tynne skiver med potet- og soppterrine og saus. Rørte tyttebær smaker også godt til. 

 

Kjernetemperatur reinsdyrstek. Lite stekt: 55 °C, Medium: 60-65 °C, Medium pluss: 70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.