Osso bucco
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Osso buco eller ossobucco - stavemåten varierer, men smaken er den samme forførende! Ossobucco er en klassiker fra det nord-italienske kjøkken. Navnet betyr knokkelens hull, og sikter til beinbiten med marg som skal sitte i kjøttet. Dette er slow-food på sitt aller beste!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
3 kg kalveskank -
6 ss hvetemel til å vende kjøttet i -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
6 ss olivenolje -
4 stk. gulrot -
4 stk. stilkselleri (stangselleri) -
3 stk. løk -
3 båter hvitløk -
4 ss smør -
2,5 dl hvitvin eller eplejuice -
2,5 dl kjøttbuljong (utblandet) -
1 bunt bladpersille -
0,5 ts tørket timian -
0,5 ts tørket oregano -
2 stk. laurbærblad -
2 bokser hermetiske tomater
Gremolata:
-
2 stk. sitron -
2 bunt bladpersille -
5 båter hvitløk
Slik gjør du
Server i dype, varme tallerkener med godt, ferskt brød (eller risotto milanese).
Selv om det i denne retten opprinnelig brukes kalvekjøtt, kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.