Osso bucco

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Osso buco eller ossobucco - stavemåten varierer, men smaken er den samme forførende! Ossobucco er en klassiker fra det nord-italienske kjøkken. Navnet betyr knokkelens hull, og sikter til beinbiten med marg som skal sitte i kjøttet.  Dette er slow-food på sitt aller beste!

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 3 kg kalveskank
  • 6 ss hvetemel til å vende kjøttet i
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 6 ss olivenolje
  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss smør
  • 2,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2,5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 bunt bladpersille
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 bokser hermetiske tomater

Gremolata:

  • 2 stk. sitron
  • 2 bunt bladpersille
  • 5 båter hvitløk

Slik gjør du

Server i dype, varme tallerkener med godt, ferskt brød (eller risotto milanese).

Selv om det i denne retten opprinnelig brukes kalvekjøtt, kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.