Pai med rødbeter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødbete er en fantastisk grønnsak, og kan brukes til atskillig mer enn syltet på leverpostei. Denne paien har vi laget med ferdig kokte rødbeter og toppet med fetaost. Server den som en selvstendig rett, eller som tilbehør til spekemat eller grillmat.

Ingredienser

porsjoner

Paideig:

  • 150 g hvetemel
  • 100 g smør eller margarin
  • 3 ss kaldt vann

Fyll:

  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 500 g ferdig kokt rødbete
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss friske urter f.eks timian eller basilikum
  • 150 g fetaost
  • 4 stk. egg
  • 2 dl matfløte eller melk

Slik gjør du

Server paien varm eller lun, gjerne med en grønn salat. 

bar