Panna cotta med bringebærsaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. For en ekstra wow-effekt ha panna cottaen i høye glass, og la den stivne liggende. Lekker og deilig. Server med en frisk bringebærsaus.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. gelatinplater -
0,75 stk. vaniljestang -
5 dl kremfløte -
1 dl sukker
Bringebærsaus:
-
225 g frosne bringebær -
100 g melis -
2 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
- Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
- Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene in i den varme blandingen. Legg høye glass stødig i en eggekartong eller en beholder, slik at de holder seg liggende mens blandingen stivner. Hell blaningen i glassene. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering
- Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Server desserten med litt frisk bærsaus og eventuelt litt friske bær.