Panna cotta med safran

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Panna cotta er en klassisk italiensk fløtepudding. Denne er "spicet" opp med verdens dyreste krydder. Eksklusivt og herlig!

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. gelatinplater
  • 5 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,3 g safran

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Kok opp fløten, sukker og splittet vaniljestang. La blanding trekke i ca 2 min.
  3. Tilsett utbløtt gelatin og rør godt om. Ha i safran ( man kan også benytte gurkemeie, ca to teskjeer).
  4. Sil røren og hell i porsjonsformer/glass og sett kaldt i kjøleskapet til den stivner, 2-3 timer, eller natten over. Server med pepperkake.