Papayasalat med helstekt ytrefilet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En munnfull Thailand! Denne thaiinspirerte papayasalaten er både frisk og spicy, og servert sammen med helstekt ytrefilet av storfe blir det en lekker, lett og mettende rett. 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss nøytral olje , til steking

Marinade:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 0,5 stk. rød chili

Papayasalat:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili , grovhakket
  • 2 ss rørsukker eventuelt palmesukker
  • 75 g peanøtter
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft av 1 stk. lime
  • 300 g meterbønner, yardbeans , delt i 5 cm store biter
  • 250 g rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. strimlet papaya , helst umoden

Kålsalat:

  • 0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
  • 0,5 stk. agurk , i staver
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander

Slik gjør du