Pasta Bolognese

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den aller helst med tagliatelle – men om du føler for det så er det ingenting i veien for at du tyr til en annen type pasta. Lag gjerne pastaen selv også, da blir den enda et hakk bedre! 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 600 g kjøttdeig eller finhakket flatbiff
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 2 bokser hermetiske tomater , helst plommetomater
  • 0,5 dl rødvin
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk. laurbærblad
  • ca. 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Pasta:

  • 500 g fersk tagliatelle

Slik gjør du

Det er gøy å lage hjemmelaget pasta. Se vår pastaoppskrift med trinn for trinn-bilder.