Pasta Bolognese
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den aller helst med tagliatelle – men om du føler for det så er det ingenting i veien for at du tyr til en annen type pasta. Lag gjerne pastaen selv også, da blir den enda et hakk bedre!
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
3 båter hvitløk -
1 stk. gulrot -
1 stilk stilkselleri (stangselleri) -
600 g kjøttdeig eller finhakket flatbiff -
4 ss nøytral olje til steking -
2 bokser hermetiske tomater , helst plommetomater -
0,5 dl rødvin -
ca.
6 dl kjøttbuljong (utblandet) -
1 stk. laurbærblad -
ca.
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Pasta:
-
500 g fersk tagliatelle