Pavlova med lemon curd
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Alle elsker Pavlova! Kaken med deilig, sprø marengsbunn - her ekstra høy og toppet med vaniljekrem, syrlig lemon curd og friske bær. Nam!
Ingredienser
porsjoner
Porsjonspavlova:
-
6 stk. eggehvite -
0,25 ts salt -
375 g sukker -
3 ts maisenna -
1,5 ts hvitvinseddik
Eggekrem:
-
4 stk. eggeplomme -
3 dl melk -
0,5 dl sukker -
1 ss maisenna -
3 stk. gelatinplater
Lemon curd (sitronsmør):
-
3 stk. egg -
250 g sukker -
2,5 dl sitronsaft -
100 g romtemperert smør -
finrevet skall av
3 stk. sitron
Pisket krem:
-
2 dl kremfløte
Pynt:
-
125 g bjørnebær (á 125 g) -
200 g frosne blåbær -
1 ss siktet melis
Slik gjør du
Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt og innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du bruke en ferdig vaniljekrem også.
Vi har så klart også oppskriften på klassisk pavlova med vaniljekrem og bær.