Pavlova med lemon curd

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker Pavlova! Kaken med deilig, sprø marengsbunn - her ekstra høy og toppet med vaniljekrem, syrlig lemon curd og friske bær. Nam!

Ingredienser

porsjoner

Porsjonspavlova:

  • 6 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Lemon curd (sitronsmør):

  • 3 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 2,5 dl sitronsaft
  • 100 g romtemperert smør
  • finrevet skall av 3 stk. sitron

Pisket krem:

  • 2 dl kremfløte

Pynt:

  • 125 g bjørnebær (á 125 g)
  • 200 g frosne blåbær
  • 1 ss siktet melis

Slik gjør du

Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt og innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du bruke en ferdig vaniljekrem også.

Vi har så klart også oppskriften på klassisk pavlova med vaniljekrem og bær.