Pavlova til jul
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag favoritten Pavlova året rundt! Topp den sprø marengsbunnen med deilig eggekrem og julens frukter krydret med vanilje og stjerneanis - og vipps du har en herlig kake å servere dine gjester på juleselskapet.
Ingredienser
porsjoner
Marengsbunn:
-
4 stk. eggehvite -
0,25 ts salt -
250 g sukker -
2 ts maisenna -
1 ts hvitvinseddik
Eggekrem:
-
4 stk. eggeplomme -
3 dl melk -
0,5 dl sukker -
1 ss maisenna -
3 stk. gelatinplater
Sukkerlake:
-
1 stk. vaniljestang -
0,5 dl sukker -
3 dl vann -
2 stk. stjerneanis -
1 stk. hel kanel
Frukt og bær:
-
1 stk. klementin i tynne skiver -
2 stk. frisk fiken i båter -
1 stk. pære i båter -
125 g bjørnebær (á 125 g) -
125 g physalis (á 125 g) -
1 stk. rød plomme -
1 dl tranebær -
frø fra
0,5 stk. granateple
Pisket krem:
-
1,5 dl kremfløte
Slik gjør du
Vi har så klart også oppskriften på klassisk pavlova med vaniljekrem og bær.