Pavlova til jul

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag favoritten Pavlova året rundt! Topp den sprø marengsbunnen med deilig eggekrem og julens frukter krydret med vanilje og stjerneanis - og vipps du har en herlig kake å servere dine gjester på juleselskapet. 

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Sukkerlake:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,5 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel

Frukt og bær:

  • 1 stk. klementin i tynne skiver
  • 2 stk. frisk fiken i båter
  • 1 stk. pære i båter
  • 125 g bjørnebær (á 125 g)
  • 125 g physalis (á 125 g)
  • 1 stk. rød plomme
  • 1 dl tranebær
  • frø fra 0,5 stk. granateple

Pisket krem:

  • 1,5 dl kremfløte

Slik gjør du

bar
bar
bar