Pepperkrabbe med kamskjell

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst til å servere gjestene dine en forrett som får dem til å trygle om mer?  Da er dette retten for deg. Og om du lurer – ja, det skal være så mye pepper!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kongekrabbe uten skall
  • 8 stk. kamskjell
  • 100 g sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 0,5 stk. rød chili
  • 50 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 6 stilker grovkuttet thaibasilikum
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 4 stk. finkuttet vårløk

Slik gjør du

Server rykende varm med godt brød for å suge opp sausen.