Pepperkrabbe

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst til å servere gjestene dine en rett som får dem til å trygle om mer?  Da er dette retten for deg. Lag en ekstra stor porsjon og legg fram en haug servietter, for dette er grisete og godt! Og om du lurer – ja, det skal være så mye pepper!

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g rå kongekrabbe
  • 100 g sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 0,5 stk. rød chili
  • 50 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte finhakket frisk koriander
  • 1 ss sort hel pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 4 stk. vårløk

Slik gjør du

Server rykende varm med godt brød for å suge opp sausen.

Får du ikke tak i rå kongekrabbe, kan du bruke ferdig kokt krabbe. Da må sausen kokes inn til den tykner før krabben tilsettes; og krabben må ikke varmebehandles for lenge, da kan den bli tørr.