Persimon chutney

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Persimon, som også kalles kaki eller sharonfrukt, har en fantastisk flott farge og et saftig, mykt fruktkjøtt. Den kan spises som den er,  og egner seg også godt i syltetøy eller som her, i en spennende chutney. Nydelig til ost, spekemat og stekt eller grillet kjøtt!

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl eplejuice
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 dl sultanrosiner
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik

Slik gjør du

Oppbevar chutneyen i tette glass. Holdbar i minst 2 måneder. Server gjerne chutneyen til ost, stekt kjøtt eller spekemat. Den egner seg også godt som en spennende spiselig gave.

bar