Persimon chutney
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Persimon, som også kalles kaki eller sharonfrukt, har en fantastisk flott farge og et saftig, mykt fruktkjøtt. Den kan spises som den er, og egner seg også godt i syltetøy eller som her, i en spennende chutney. Nydelig til ost, spekemat og stekt eller grillet kjøtt!
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 dl eplecidereddik -
1 dl eplejuice -
0,5 dl brunt sukker -
0,5 stk. finhakket løk -
1 dl sultanrosiner -
finrevet skall og saft av
0,5 stk. sitron -
finrevet skall og saft av
0,5 stk. appelsin -
1 ss revet frisk ingefær -
1 stk. hel kanel -
5 stk. hel nellik
Slik gjør du
Oppbevar chutneyen i tette glass. Holdbar i minst 2 måneder. Server gjerne chutneyen til ost, stekt kjøtt eller spekemat. Den egner seg også godt som en spennende spiselig gave.