Persimon chutney

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Persimon, som også kalles kaki eller sharonfrukt, har en fantastisk flott farge og et saftig, mykt fruktkjøtt. Den kan spises som den er,  og egner seg også godt i syltetøy eller som her, i en spennende chutney. Nydelig til ost, spekemat og stekt eller grillet kjøtt!

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 5 dl ferdig chutney

  • 1,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl eplejuice
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 dl sultanrosiner
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
  • 0,5 dl tørkede tranebær
  • 3 stk. persimon

Slik gjør du

  1. Ha eddik, eplejuice, sukker, løk, rosiner, sitron, appelsin, ingefær, kanel og nellik i en kjele og kok opp. Skru ned varmen og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter eller til den har fått en tykk, sirupaktig konsistens. rør om av og til, og pass på så det ikke brenner seg.
  2. Kutt opp persimon i grove biter og ha dem i kjelen sammen med tranebær. Kok opp på nytt, og kok i ca. 5 minutter, til frukten begynner å bli myk. Mos fruktbitene lett sammen, smak eventuelt til med litt salt og pepper. Avkjøl. 

Oppbevar chutneyen i tette glass. Holdbar i minst 2 måneder. Server gjerne chutneyen til ost, stekt kjøtt eller spekemat. Den egner seg også godt som en spennende spiselig gave.