Pinnekjøtt brandade
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Brandade er en rett med røtter i Frankrike og Spania, der den tradisjonelt lages med utvannet kokt klippfisk som rives fra hverandre med fingrene og blandes inn i potetmos med hvitløk. Vi har byttet ut klippfisken med rester av pinnekjøtt og har laget det som kanskje er den beste pinnekjøttresteretten som finnes.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g melen potet -
2 båter hvitløk -
1,5 dl kremfløte eller matfløte -
2 ss nøytral olje -
300 g ferdigdampet pinnekjøtt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss finsnittet frisk gressløk
Slik gjør du
Tips: Melk kan brukes istedenfor fløte, og smør kan brukes istedenfor olje. Brandaden kan også serveres som fyll i lefseruller sammen noen blader salat eller spinat. Varier smaken ved å bytte ut hvitløk med finsnittet purreløk og basilikum, eller vårløk og dill.