Pinnekjøtt brandade

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Brandade er en rett med røtter i Frankrike og Spania, der den tradisjonelt lages med utvannet kokt klippfisk som rives fra hverandre med fingrene og blandes inn i potetmos med hvitløk. Vi har byttet ut klippfisken med rester av pinnekjøtt og har laget det som kanskje er den beste pinnekjøttresteretten som finnes.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g melen potet
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 ss nøytral olje
  • 300 g ferdigdampet pinnekjøtt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finsnittet frisk gressløk

Slik gjør du

Tips: Melk kan brukes istedenfor fløte, og smør kan brukes istedenfor olje. Brandaden kan også serveres som fyll i lefseruller sammen noen blader salat eller spinat. Varier smaken ved å bytte ut hvitløk med finsnittet purreløk og basilikum, eller vårløk og dill.