Pinnekjøtt med appelsinsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pinnekjøtt trenger ikke nødvendigvis bare bli servert til jul. Her har vi dampet pinnekjøttet oppå poteter i appelsinjuice, og servert med denne friske appelsinsalaten vil retten bli påskens vinner!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
1,5 kg pinnekjøtt (beregn ca. 400 g per porsjon, gjerne mer om det er et sultent lag) -
800 g potet -
0,5 l god appelsinjuice uten fruktkjøtt
Honning- og sennepssaus:
-
2 ss honning -
2 ts grov dijonsennep -
1 ss hvitvinseddik -
0,5 dl nøytral nøytral olje -
1 ts revet frisk ingefær
Appelsinsalat:
-
500 g hodekål -
2 stk. gulrot -
8 stk. reddik -
100 g sultanrosiner -
100 g pistasjnøtter -
3 stk. appelsin