Pølser med baconmarmelade

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En digg snadderpølse toppet med masse smak! Med baconmarmelade og fennikelsalat blir det både søtt, salt og syrlig - litt spicy og friskt! Vil du imponere gjestene litt ekstra? Da lager du selvfølgelig lage hjemmelagde pølser og eltefritt pølsebrød. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. chilipølse eller annen pølse
  • 4 stk. pølsebrød

Spicy baconmarmelade:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 200 g bacon i små terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 250 g cherrytomat i båter
  • 2 ss akevitt (kan sløyfes)
  • 2 ss rødvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Fennikelsalat:

  • 0,5 stk. fennikel
  • 1 stk. rød chili (uten frø)
  • 1 stk. rødt eple i terninger
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Lyst til å lage dine egne pølser og pølsebrød? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og pølsebrød.