Pølser med ramsløkaïoli
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pølse i nordisk drakt! Grillet, grov pølse trukket i mørkt øl må en bli glad av. Server i rustikt grovbrød smurt med ramsløkaïoli og topp med frisk eple- og sellerisalat så har du en voksen festpølse!
Ingredienser
8 porsjoner
-
8 stk. pølse -
4 stk. baguette -
1 ss finhakket frisk ramsløk , til pynt
Ramsløkaïoli:
-
50 g ramsløk -
2 dl rapsolje -
0,25 ts salt -
2 stk. eggeplomme -
1 ts dijonsennep -
1 ss sitronsaft -
0,25 ts pepper
Ølbad:
-
1 l porter , eller annet mørkt øl -
1 stk. rødløk , i skiver -
2 stk. laurbærblad -
6 stk. sort hel pepper
Eple- og sellerisalat:
-
2 stk. eple -
250 g sellerirot -
3 ss nøytral olje -
2 ss sitronsaft -
skall fra
0,5 stk. sitron -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper