Pølser med ramsløkaïoli

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pølse i nordisk drakt! Grillet, grov pølse trukket i mørkt øl må en bli glad av. Server i rustikt grovbrød smurt med ramsløkaïoli og topp med frisk eple- og sellerisalat så har du en voksen festpølse!

Ingredienser

8  porsjoner
  • 8 stk. pølse
  • 4 stk. baguette
  • 1 ss finhakket frisk ramsløk , til pynt

Ramsløkaïoli:

  • 50 g ramsløk
  • 2 dl rapsolje
  • 0,25 ts salt
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,25 ts pepper

Ølbad:

  • 1 l porter , eller annet mørkt øl
  • 1 stk. rødløk , i skiver
  • 2 stk. laurbærblad
  • 6 stk. sort hel pepper

Eple- og sellerisalat:

  • 2 stk. eple
  • 250 g sellerirot
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 ss sitronsaft
  • skall fra 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

bar