Porchetta – Italiensk ribberull
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Hva med ribbe på italiensk vis? I Italia lages ofte Porchetta av hel pattegris - her har vi nøyd oss med et godt stykke tynnribbe. Ribben fylles med appelsin, løk og deilige krydder, før den rulles og stekes.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg tynnribbe -
4 ts salt -
2 ts grovkvernet pepper -
1 ss nøytral olje , til smøring av form
Fyll:
-
1 pk bladpersille -
6 båter finhakket hvitløk -
8 blader finhakket frisk salvie -
0,5 stk. finhakket løk -
0,5 stk. løk -
skallet av
1 stk. appelsin -
2 ts fennikelfrø
Tilbehør:
-
12 stk. små løk -
2 stk. grønn paprika -
75 g grovhakkede hasselnøtter -
2 ss olje eller smør til steking -
4 ss honning
Slik gjør du
Server skiver av italiensk porchetta med honningstekte grønnsaker. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til.
Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød.