Porchetta med stekt eple og rosenkål
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du tynnribbe kan du lage denne ribberullen, fylt med tranebær, pistasjenøtter, urter og hvitløk. Italienerne kaller det Porchetta, vi kaller det snadder!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
2 kg tynnribbe -
4 ts salt -
2 ts kvernet pepper -
1 ss nøytral olje , til smøring av form
Fyll:
-
0,75 bunt grovhakket bladpersille -
75 g pistasjnøtter -
50 g tørkede tranebær -
3 båter revet hvitløk -
skall og saft av
1 stk. sitron
Stekte epler og rosenkål:
-
1 pk rosenkål (á 400 g) -
1 stk. spisskål, nykål, sommerkål , eventuelt 1/2 stk hvitkål -
3 stk. rødt, syrlig eple -
2 ss smør til steking -
0,25 stk. bladpersille
Slik gjør du
Server skiver av italiensk porchetta med stekt eple og rosenkål. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til.
Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød.