Pulled lamb med tilbehør
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Er du glad i "pulled pork"? Da må du prøve denne - "Pulled lamb" lagd av lammelår! Lammesteken er marinert i en deilig, krydret yoghurtdressing, og etter langtidssteking i ovnen serveres det saftige lammekjøttet med yoghurtlefser, en frisk tomatsalat og tahinidressing.
Ingredienser
8 porsjoner
-
1 stk. lammelår
Yoghurtmarinade:
-
1 stk. løk -
1 ss malt spisskummen -
1 ss malt koriander -
2 ts paprikapulver -
1 ts gurkemeie -
1 ts malt allehånde eller 0.5 ts nellik -
1 ts malt kanel -
1 ss hvitløkspulver -
0,5 ts kajennepepper -
2 ts salt -
0,5 ts pepper -
3 ss olivenolje -
2 ss rødvinseddik , eventuelt eplecidereddik -
4 ss gresk yoghurt
Tahinidressing:
-
1 glass tahini (á 160 g) -
1,5 dl vann -
saft av
0,5 stk. sitron -
2 båter revet hvitløk
Yoghurtlefser:
-
6 dl gresk yoghurt ,eller yoghurt naturell -
ca.
6 dl hvetemel -
1 ts salt (kan sløyfes)
Tomatsalat:
-
6 stk. plommetomat -
1 stk. agurk -
1 stk. løk -
250 g cherrytomat -
1 pk bladpersille -
2 ss olivenolje
Til servering:
-
1 stk. granateple -
skall av
0,5 stk. sitron
Slik gjør du
Får du rester av lammelåret? Fyll briochebrød med revet lammelår, litt tomatsalat, frisk spinat og tzatziki.