Rabarbrachutney
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Rabarbrachutney er et smakfullt og godt tilbehør til grillmat, som for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun. Prøv da vel!
Ingredienser
1 porsjoner
-
500 g rabarbra -
2 stk. rødløk -
0,5 dl eddik, 7 % -
1 dl vann -
1 dl rosiner -
4 dl sukker -
1 ts malt ingefær -
0,5 ts malt nellik
Slik gjør du
- Skyll rabarbra og skrell eventuelt grove stilker. Skjær den i biter. Skrell løk og skjær den i skiver.
- Bland rabarbra, løk, eddik, vann og rosiner i en gryte. Kok opp under lokk i ca. 10 minutter. Rør inn sukker og krydder. Kok chutneyen uten lokk på middels varme til den tykner, ca. 30 minutter.
- Hell chutneyen i glass og sett på lokk. Avkjøl.
Rabarbrachutney er smakfullt tilbehør til for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun.
1 porsjon gir ca. 3 dl rabarbrachutney.