Rabarbrasuppe med jordbær
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ikke alt kan lages året rundt, slik er det med denne desserten. Dette er en deilig vår- og tidlig sommerdessert når det er kommet rabarbra og jordbær i butikker og hager. Desserten smaker av sommer og forelskelse...
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
500 g rabarbra -
8 dl vann -
2 ss sukker -
500 g jordbær -
0,5 l vaniljeis eller valgfri sorbet
Slik gjør du
- Vask og skrell rabarbraen og skjær den i 2-3 cm biter. Ta vare på skallet.
- Kok rabarbraen og skallet i vann og sukker (sukkerlaken) i ca 10 minutter. Skallet gir en fin farge.
- Ta ut skallet og bruk en stavmikser for å mose suppen til en glatt røre. Er suppen for tynn, kan den jevnes med litt potetmel (ca 1-2 ss rørt ut i litt kaldt vann). Har du i potetmel, sørg for å koke opp på nytt.
- Hell suppen over i suppetallerkner. Skjær jordbærene i skiver og ha disse i suppen. Legg en kule sorbet eller vaniljeis i midten av hver tallerken. Pynt med et helt jordbær på toppen av isen.