Ramsløkaïoli
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ramsløk er en smakfull viltvoksende urt man kan finne ute i naturen her til lands. Bladene minner om hvitløk, og urten egner seg derfor godt til bruk i aïoli. Ramsløkaïoli passer ypperlig til grillet kjøtt eller ferskt brød.
Ingredienser
6 porsjoner
Bruk romtempererte råvarer.
-
50 g ramsløk -
2 dl rapsolje -
2 stk. eggeplomme -
1 ts dijonsennep -
1 ss sitronsaft -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter.
- Kjør ramsløk sammen med olje i en blender eller med stavmikser til en jevn masse.
- Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.