Ramsløkaïoli

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ramsløk er en smakfull viltvoksende urt man kan finne ute i naturen her til lands. Bladene minner om hvitløk, og urten egner seg derfor godt til bruk i aïoli. Ramsløkaïoli passer ypperlig til grillet kjøtt eller ferskt brød. 

Ingredienser

6  porsjoner

Bruk romtempererte råvarer.

  • 50 g ramsløk
  • 2 dl rapsolje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter. 
  2. Kjør ramsløk sammen med olje i en blender eller med stavmikser til en jevn masse.  
  3. Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
  4. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.