Rask kalkungryte
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kalkunfilet er utgangspunkt for denne enkle gryten med deilig smak av karri, urter og grønnsaker. En varmende og god rett som passe i et enkelt vennelag.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
750 g kalkunfilet -
3 ss margarin til steking -
1 stk. finhakket løk -
2 ts karri -
2 stk. gulrot -
0,5 stk. purre -
0,5 stk. hønsebuljongterning -
3 dl matfløte -
1 stk. rød paprika -
0,5 stk. grønn paprika -
3 ss hakket frisk basilikum -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
salt og pepper
Slik gjør du
- Skjær kalkunfilet i 2 cm store biter. Finhakk løk.
- Varm en stekepanne med noe av smøret og brun kjøttet raskt på alle kanter. Ha det over i en gryte.
- Varm stekepannen på nytt og fres løk og karri til løken er myk og blank. Ha det over i gryten. Kok ut stekepannen med litt vann og ha det i gryten.
- Skjær gulrøtter i små terninger og purre i tynne ringer. Ha det i gryten. Hell i matfløte og buljong og kok opp. Senk varmen og la gryten trekke i ca. 15 minutter, eller til kjøttet er mørt.
- Skjær paprika i strimler og ha i gryten mot slutter av koketiden sammen med grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.
Server med for eksempel stekte potetbåter og en frisk salat.