Ravioli med lam
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ravioli er små pastaputer som gjemmer et nydelig fyll. I denne oppskriften har vi smakfullt norsk lammekjøtt.
Ingredienser
-
250 g hvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete -
0,5 ts salt -
2 stk. egg -
2 stk. eggeplomme -
1 ts salt til koking
Fyll:
-
1 stk. lammeskank -
1 ss smør til steking -
2 båter hvitløk -
1 kvist frisk rosmarin -
0,5 ts hel pepper -
2 ss hvitvin eller eplejuice -
2 ss olivenolje -
1 stk. finhakket sjalottløk -
1 ts frisk rosmarin finhakket -
2 ts finhakket frisk timian -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Kraft til serveringen:
-
6 dl kraft fra koking av lammeskank -
2 stk. gulrot i små terninger -
1 stk. pastinakk i små terninger -
2 stk. sjalottløk i båter
Til servering:
-
2 ss revet parmesan -
1 ss finhakket frisk timian
Slik gjør du
1. Brun lammeskanken godt på alle sider i en varm stekepanne med margarin. Legg skanken over i en kjele og hell på vann til det dekker. Ha i hvitløk, rosmarin og pepper, og kok opp. Sett på lokk og la lammeskanken trekke i ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner fra benet.
7. Ta lammeskanken ut av kjelen. Riv lammekjøttet fra benet ved hjelp av to gafler, og ha det i en bolle. Bland inn hvitvin, olivenolje, sjalottløk, rosmarin, timian, salt og sort pepper. Sett blandingen kaldt mens du lager pasta.
8. Sil lammekraften og mål opp det du trenger til serveringen.
12. Del pastaleiven i to med en kniv, slik at du har to like store deler. Legg plastfilm over den ene delen så den ikke tørker ut. Bruk en teskje og legg på fyllet i små porsjoner. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet. Legg den andre pastaleiven over leiven med fyll.
16. Kok opp kraften fra koking av lammeskank, og ha i grønnsaksterninger. Kok til terningene er så vidt møre, ca. 5 minutter.
17. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i salt og kok ravioli til den er al dente, ca. 4 minutter.
Anrett ravioli i en dyp tallerken, hell på kraft og fordel grønnsaksterninger. Dryss over revet parmesan og timian.