Reinsdyr mørbrad med Annapoteter
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Mørbrad av reinsdyr er et eksklusivt stykke kjøtt fra låret. Kjøttet er mørt og passer godt som en liten festmiddag sammen med potetkake med pepperrot.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g mørbrad av rein -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ss smør
Annapoteter:
-
200 g smør -
400 g potet , gjerne nypotet -
1 ss revet frisk pepperrot -
0,5 ss finkuttet frisk timian -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ss nøytral olje til smøring av formene
Tilbehør:
-
3 stk. pastinakk -
125 g frisk spinat -
1 ts olivenolje -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 190 °C.
- Ha smør i en liten kjele og smelt det på svak varme. Trekk kjelen til siden og la smøret hvile en stund. Bruk en liten øse til å ta ut det klarede smøret. Bunnfallet skal ikke med.
- Skrell potet og skjær i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha potetskiver, klaret smør, revet pepperrot, timian, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.
- Smør en ildfast form eller små porsjonsformer med olje og legg i potetskivene. Klem godt sammen.
- Sett formen i stekeovnen og stek til potetene har fått en pen gyllen farge og er gjennomstekt, ca. 35 minutter.
- Varm en stekepanne og smelt smør. Når det slutter å frese og smøret er gyllenbrunt, er det varmt nok å legge i kjøttet. Legg kjøttet i pannen og krydre med salt og pepper. Brun det godt på begge sider og legg det over i en ildfast form. Sett til side.
Stikk en liten pinne gjennom potetene for å se om de er ferdige.
- Senk temperaturen på stekeovnen til 125 °C når potetene er nesten ferdig. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av mørbraden og plasser dem sammen med potetene i ovnen til den har en kjernetemperatur på 55-60°C (medium). La kjøttet hvile i ca 10 minutter før du skjærer det i skiver.
- Skrell pastinakk og skjær i terninger. Stek terningene i varm stekepanne med olivenolje i 5 minutter. Tilsett spinat rett før servering og la den akkurat falle sammen.
Smak til med salt og pepper.