Reinsdyr tataki

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tataki er en tradisjonell japansk tilberedningsmetode der kjøtt eller fisk stekes raskt på svært høy varme, før det blir skåret i tynne skiver. Her har vi laget en spennende variant med reinkjøtt og multesalsa. 

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g ytrefilet av reinsdyr
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Multesalsa:

  • 1 stk. avokado
  • 300 g multer
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss olivenolje
  • saft av 1 stk. lime

Slik gjør du


1. Krydre reinsdyrfilet med salt og pepper, og brun den raskt på begge sider i en stekepanne med olje.


2. Legg fileten over på et dobbelt lag med plastfolie.


3. Brett plastfolien over kjøttet og rull forsiktig, mens du strammer til på sidene.


4. Snurr rullen ytterligere, og brett inn endene slik at rullen blir jevn og fast. Legg den i fryseren en times tid slik at du lett kan skjære ca. 2 mm tykke pene skiver.


5. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Kutt avokado i små terninger.

Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

6. Bland sammen avokado, multer, rødløk, chili og olivenolje. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og finhakk den. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

Server reinsdyr tataki med multesalsa.