Reinsdyrbiff med bakte grønnsaker

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrbiff med bakte grønnsaker og en deilig urteolje passer perfekt som en tapasrett på et litt større tapasbord. Du kan også servere den som en forrett sammen med litt frisk salat. Godt smaker den uansett! 

Ingredienser

6  porsjoner
  • 200 g flatbiff av reinsdyr
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. middelsstor rødbete , skrelt og i 5 mm tykke skiver
  • 150 g gresskar , i 5 mm tykke biter
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Urteolje:

  • 100 g bladpersille (kun blader)
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss pinjekjerner , eventuelt ekstra til pynt
  • 1 dl rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 180 °C.

2. Legg skiver av rødbete på bakepapir og pensle med olje. Dryss på litt salt og pepper. Bak midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til rødbeten er mør. Pensle biter av gresskar med olje, krydre dem med salt og pepper, og legg dem i stekeovn sammen med rødbetene de siste 15 minutter av steketiden. Stek til gresskarbitene er gjennomstekt og har fått en pen farge.   

Bytt gjerne ut rødbeter eller gresskar med andre rotgrønnsaker som persillerot, pastinakk eller gulrot.

3. Smelt smør i en varm stekepanne, og legg i kjøttbitene når smøret er nøttebrunt og har sluttet å bruse. Stek bitene pent brune på alle kanter. Krydre med salt og pepper. Løft kjøttet over på litt tørkepapir på en asjett og la det hvile.

4. Kjør bladpersille, hvitløk og pinjekjerner til en fin mos med en stavmikser eller hurtigmikser. Fortsett å piske og spe med olje i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.

Anrett små reinsdyrbiffer med bakte rødbeter, gresskar og urteolje. Pynt med pinjekjerner og friske urter.