Reinsdyrbiff med kremet pasta
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Reinsdyrkjøtt og kremet sopp er gode venner og fast følge. Her har de fått selskap av nykokt pasta, kremost og svartkål i en nydelig rett som du trygt kan invitere gode venner på.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad -
2 ss smør til steking
Kremet pasta:
-
200 g aromasopp eller annen fersk sopp -
1 stk. løk -
125 g kremost med pepper -
2 dl kremfløte eller melk -
150 g svartkål eller grønnkål -
50 g parmesan -
400 g tagliatelle eller linguine
Slik gjør du
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Del sopp i mindre biter, finhakk løk og kutt svartkål i grove biter.
- Skjær eventuelt flatbiff i biffer á 150-200 g, 2 -3 cm tykke, eller bruk ferdigskårede biffer. Krydre kjøttet med salt og pepper.
- Brun biffene i smør eller olje (eventuelt en blanding) på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. Les mer om hvordan steke reinsdyrbiff her. Legg biffene til side for å hvile mens du lager saus.
- Rengjør stekepannen og tilsett resten av smøret. Fres soppen til den faller sammen og all væske fordamper. Tilsett hakket løk og fres videre til løken er myk og blank.
- Ha kremost og fløte/melk i pannen og la det smelte til en saus.
- Ha svartkålen i sausen, og kok et par minutter kok til den er myk. Smak til med salt og pepper.
- Skjær kjøttet i ca. 1 cm tykke skiver og fordel på tallerkener eller skåler sammen med pasta og saus. Kvern litt pepper på toppen og server.