Reinsdyrbiff med kremet soppstuing
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Skal du servere gjestene dine noe ekstra godt anbefaler vi reinsdyrbiff med soppstuing og potet- og sellerimos. Reinsdyrkjøtt er både mørt og magert, og i selskap med en god, kremet soppstuing er dette mat som gir ekte høststemning.
Ingredienser
-
1200 g mørbrad eller flatbiff av reinsdyr -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør eller margarin til steking
Potet- og sellerimos:
-
750 g potet -
750 g sellerirot -
100 g smør -
2,5 dl melk -
1 båt revet hvitløk -
0,25 ts revet muskatnøtt -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Kremet soppstuing:
-
500 g kantarell eller blandet sopp -
2 stk. løk -
2 ss smør til steking -
5 dl matfløte -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ss soyasaus -
2 ss grovhakket bladpersille
Slik gjør du
1. Skrell potet og sellerirot. Kutt dem i terninger, og kok terningene møre i usaltet vann.
2. Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe tørt, rør om så de ikke svir seg. Mos potet og selleri sammen med smør.
3. Spr med melk til mosen har en passe konsistens. Smak til med hvitløk, muskatnøtt, salt og pepper.
4. Har du kjøpt en hel flatbiff, skjær kjøttet i biffer (150 - 200 g) før du krydrer dem. Du kan også brune flatbiffen og steke den hel i stekovn (bruk da steketermometer for best resultat). Krydre biffer av flatbiff eller mørbrad med salt og pepper før steking. Les gjerne mer om hvordan steke reinsdyrbiff.
5. Brun biffene i smør eller margarin på sterk varme, 1-2 minutter på hver side. Etterstek på lavere varme, ca. 2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før servering.
6. Rens sopp. Skrell og del løk i båter. Stek sopp og løk gyllen i en panne med smør. Tilsett fløte. La sausen koke litt inn, smak til med soyasaus, salt og pepper. Dryss over hakket bladpersille før servering.
Server den saftige reinsdyrbiffen med kremet soppstuing og potet- og sellerimos.