Reinsdyrbiff med linseragu
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En rask og enkel rett med reinsdyrkjøtt, som vi har skåret i fine biffer og stekt i smør. Krydret med bare litt salt og pepper kommer den fine reinsdyrsmaken fram. Linseragu med jordskokk og plommer er spennende og deilig tilbehør.
Ingredienser
4 porsjoner
-
600 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad -
2 ss smør -
1 ss soyasaus -
1 dl vann -
600 g jordskokk -
500 g røde plomme -
2 ss olivenolje -
1 stk. løk -
1 stk. gulrot -
2 stk. laurbærblad -
3 dl rødvin (kan droppes) -
3 dl belugalinser eller puylinser -
saften av
0,5 stk. sitron -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss finhakket bladpersille
Slik gjør du
- Vask (skrubb) jordskokk grundig og del i tommelstore biter. Tørk godt med kjøkkenpapir og legg i en ildfast form.
- Del plommer i to og fjern steinen. Legg plommene i formen sammen med jordskokkene. Drypp over halvparten av oljen og salt. Plasser formen midt i ovnen på 220 °C og stek i 30 minutter.
- Skrell og finhakk løk og gulrot. Varm resten av oljen i en kjele og fres grønnsakene myke og blanke. Hell i vinen og kok i 2 minutter. Ha i linser, kok opp på nytt og senk varmen.
- Kok linsene til de er møre, ca. 20 minutter. Smak til med sitron, salt og kvernet pepper. Vend forsiktig ned bakte jordskokker og plommer.
- Sjkær eventuelt kjøttet i biffer á 150 g.
- Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i biffene. Krydre biffene med salt og pepper og stek dem 2-3minutter på hver side, avhengig av tykkelse. Bruker du steketermometer, skal kjernetemperaturen være 56 °C for rosa kjerne.
- Løft biffene over på en tallerken og la dem hvile et par minutter før servering.
- Kok ut stekepannen med soyasaus og vann, og sil sjyen i en liten kjele. Smak til med salt og pepper.
- Fordel linsene på fire tallerkener. Del biffene i to på skrå og legg dem på linsene. Dryss over litt hakket persille.