Reinsdyrbiff med linseragu

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En rask og enkel rett med reinsdyrkjøtt, som vi har skåret i fine biffer og stekt i smør. Krydret med bare litt salt og pepper kommer den fine reinsdyrsmaken fram. Linseragu med jordskokk og plommer er spennende og deilig tilbehør.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad
  • 2 ss smør
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl vann
  • 600 g jordskokk
  • 500 g røde plomme
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. laurbærblad
  • 3 dl rødvin (kan droppes)
  • 3 dl belugalinser eller puylinser
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Vask (skrubb) jordskokk grundig og del i tommelstore biter. Tørk godt med kjøkkenpapir og legg i en ildfast form.
  2. Del plommer i to og fjern steinen. Legg plommene i formen sammen med jordskokkene. Drypp over halvparten av oljen og salt. Plasser formen midt i ovnen på 220 °C og stek i 30 minutter. 
  3. Skrell og finhakk løk og gulrot. Varm resten av oljen i en kjele og fres grønnsakene myke og blanke. Hell i vinen og kok i 2 minutter. Ha i linser, kok opp på nytt og senk varmen.
  4. Kok linsene til de er møre, ca. 20 minutter. Smak til med sitron, salt og kvernet pepper. Vend forsiktig ned bakte jordskokker og plommer.
  5. Sjkær eventuelt kjøttet i biffer á 150 g. 
  6. Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i biffene. Krydre biffene med salt og pepper og stek dem 2-3minutter på hver side, avhengig av tykkelse. Bruker du steketermometer, skal kjernetemperaturen være 56 °C for rosa kjerne.
  7. Løft biffene over på en tallerken og la dem hvile et par minutter før servering.
  8. Kok ut stekepannen med soyasaus og vann, og sil sjyen i en liten kjele. Smak til med salt og pepper.
  9. Fordel linsene på fire tallerkener. Del biffene i to på skrå og legg dem på linsene. Dryss over litt hakket persille.