Reinsdyrfilet med bakte grønnsaker
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftig og mør reinsdyrfilet servert med bakte grønnsaker - enkelt og supergod helgemiddag!
Ingredienser
-
800 g ytrefilet av reinsdyr -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ss smør til steking
Bakte grønnsaker:
-
150 g jordskokk -
2 stk. gulrot -
4 stk. persillerot -
0,5 stk. brokkoli -
3 ss honning -
3 ss balsamicoeddik -
4 kvister frisk timian
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 220 °C.
2. Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.
3. Vask grønnsaker grundig (det er ikke nødvendig å skrelle dem) og del dem i biter på langs. Del brokkoli i buketter. Ha alle grønnsakene i en bolle og hell over honning og balsamico. Krydre med salt og pepper.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
4. Legg grønnsakene i en ildfast form og plasser formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gylne.
5. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten.
6. Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun det raskt på begge sider og krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og la kjøttet ettersteke i 3-4 minutter. Bruk gjerne steketermometer til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.
Anrett bakte grønnsaker på tallerkener. Skjær reinsdyrfilet i store biter på skrå og legg på toppen av grønnsakene. Pynt med litt frisk timian.