Reinsdyrfilet med bakte grønnsaker

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig og mør reinsdyrfilet servert med bakte grønnsaker - enkelt og supergod helgemiddag!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av reinsdyr
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Bakte grønnsaker:

  • 150 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 3 ss honning
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 4 kvister frisk timian

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 220 °C.

2. Temperer kjøttet på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.

3. Vask grønnsaker grundig (det er ikke nødvendig å skrelle dem) og del dem i biter på langs. Del brokkoli i buketter. Ha alle grønnsakene i en bolle og hell over honning og balsamico. Krydre med salt og pepper.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

4. Legg grønnsakene i en ildfast form og plasser formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gylne.

5. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten.

6. Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun det raskt på begge sider og krydre med salt og pepper.  Senk temperaturen og la kjøttet ettersteke i 3-4 minutter. Bruk gjerne steketermometer til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.

KJERNETEMPERATUR REINSDYRFILET Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C. Gjennomstekt: 75 °C.

Anrett bakte grønnsaker på tallerkener. Skjær reinsdyrfilet i store biter på skrå og legg på toppen av grønnsakene. Pynt med litt frisk timian.