Reinsdyrfilet med krydret plommesaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Reinsdyrfilet er noe av det mest eksklusive du kan tilberede og her har den fått følge av en fantastisk plommesaus.
Ingredienser
4 porsjoner
-
800 g ytrefilet av reinsdyr -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør til steking
Plommesaus:
-
4 stk. plomme -
4 ss sukker -
2 ss bringebæreddik eller annen eddik -
1 stk. hel kanel -
1 stk. stjerneanis -
2 dl rødvin -
3 dl viltkraft -
1 ss smør
Blomkålpuré:
-
1 stk. blomkål -
2 ss smør -
2 dl matfløte -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Tilbehør:
-
400 g aspargesbønner -
1 ss smør til steking
Slik gjør du
- Del plommer i to og fjern steinene. Lag et snitt i skinnet på hver halvdel. Kok opp sukker og eddik. Legg i plommene med skinnet ned. Ha i stjerneanis, kanelstang og rødvin. Småkok til plommene er møre, men ikke bløte.
- Ta ut halvparten av plommene og mos resten i sausen. Kok videre inn til halv mengde. Sil sausen. Tilsett viltkraft og kok inn til halv mengde. Rør inn kaldt smør og smak til med salt og pepper. Hold sausen varm, men ikke la den koke.
- Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Brun fileten i en varm panne med smør. Legg den over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek fileten på 125 °C i 15-18 minutter eller til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.
Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C.
- Rist aspargesbønner raskt i litt smør i en stekepanne.
Server reinsdyrfilet med blomkålpuré eller selleripuré, plommesaus og aspargesbønner.