Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet gir garantert store matopplevelser og er perfekt mat å invitere gjester på!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av reinsdyr ,eventuelt indrefilet -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør eller olje -
1 ss finhakket frisk timian -
1 ss finhakket frisk salvie
Potet- og pæretårn:
-
4 stk. potet -
4 stk. pære -
1 ss smør -
0,25 ts pepper -
0,5 ts salt
Saus:
-
1 stk. sjalottløk -
1 ss smør -
2 dl rødvin -
1 pose sjysaus
Grønnsaker:
-
100 g frisk spinat -
100 g sopp -
6 stk. sjalottløk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ss smør
Slik gjør du
- Skrell poteter og skjær poteter og pærer i 1/2 cm tykke skiver. Brun skivene i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett tårnene i en ildfast form.
- Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i en varm stekepanne mer smør til det får en gyllen og fin farge. Legg kjøttet i formen sammen med pæretårnene og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter. Stek til 60 °C for medium stekt eller 65-70 °C for medium pluss.
- Grovhakk sjalottløk og fres den i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det halve mengden igjen. Lag ellers saus etter oppskrift på posen, men erstatt noe av vannet med rødvinsskyen.
- Skrell sjalottløk og skjær i fire på langs. Riv av stilkene på spinaten og skyll den godt i kaldt vann. La den renne godt av seg. Rens sopp og skjær i båter. Brun sopp og løk i en stekepanne med smør og vend inn spinaten mot slutten.
Server reinsdyrfilet med potet- og pæretårn, saus og grønnsaker.