Reinsdyrskank med kremet purre

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøttet er full av smak og det mest eksotiske vi har her i Norge. Skanken er et tøffere kjøttstykke og det tar derfor lenger tid å tilberede. Til gjengjeld får du en fantastisk middag.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. reinsdyrskank
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ss nøytral olje
  • 5 dl vann
  • 1 l viltkraft eller oksekraft
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 stk. knuste einebær
  • 10 stk. hel pepper

Kremet purre:

  • 1 stk. purre
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Krydre reinsdyrskankene med salt og pepper. Brun dem jevnt i en stekepanne samen med smør og sett dem til side. 
  2. Skrell løk og gulrøtter, kutt dem i grove biter. Fres grønnsakene sammen med olje og tilsett vann, viltkraft, laurbærblad, einebær og pepperkorn. Legg forsiktig i skankene, la det koke opp og skum av. Skru ned varmen og la skankene trekke i ca. 2 timer til de har blitt møre.
  3. Når skankene er klare fisker du de opp av kjelen og legger dem til side i en ildfast form. Dekk med folie og sett i ovnen på 110°C sånn at de holder seg varme.
  4. Sil kraften og ha den tilbake i en kjele. Kok kraften til halvparten av mengden og til den har blitt litt tykkere. 
  5. Del purreløken i to og vask den grundig. Skjær den i strimler og sett til side.
  6. Stek purreløk sammen med olivenolje til den har blitt litt svidd, tilsett fløte og kok opp. Ha i sitronsaft, gressløk, salt og pepper.
  7. Server skanken med kremet purreløk, viltsjy og annapoteter, potetmos eller saltbakte poteter