Reinsdyrskank med kremet purre
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Reinsdyrkjøttet er full av smak og det mest eksotiske vi har her i Norge. Skanken er et tøffere kjøttstykke og det tar derfor lenger tid å tilberede. Til gjengjeld får du en fantastisk middag.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. reinsdyrskank -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 stk. løk -
2 stk. gulrot -
1 ss nøytral olje -
5 dl vann -
1 l viltkraft eller oksekraft -
2 stk. laurbærblad -
4 stk. knuste einebær -
10 stk. hel pepper
Kremet purre:
-
1 stk. purre -
1 ss olivenolje -
3 dl kremfløte -
2 ss hakket frisk gressløk -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Krydre reinsdyrskankene med salt og pepper. Brun dem jevnt i en stekepanne samen med smør og sett dem til side.
- Skrell løk og gulrøtter, kutt dem i grove biter. Fres grønnsakene sammen med olje og tilsett vann, viltkraft, laurbærblad, einebær og pepperkorn. Legg forsiktig i skankene, la det koke opp og skum av. Skru ned varmen og la skankene trekke i ca. 2 timer til de har blitt møre.
- Når skankene er klare fisker du de opp av kjelen og legger dem til side i en ildfast form. Dekk med folie og sett i ovnen på 110°C sånn at de holder seg varme.
- Sil kraften og ha den tilbake i en kjele. Kok kraften til halvparten av mengden og til den har blitt litt tykkere.
- Del purreløken i to og vask den grundig. Skjær den i strimler og sett til side.
- Stek purreløk sammen med olivenolje til den har blitt litt svidd, tilsett fløte og kok opp. Ha i sitronsaft, gressløk, salt og pepper.
- Server skanken med kremet purreløk, viltsjy og annapoteter, potetmos eller saltbakte poteter.