Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Reinsdyrstek er nærmest ferdigkrydret fra naturens side med en deilig viltsmak. Den gamle klassiske steken har vi piffet opp, og serverer den med ovnsbakt rødkål og en fløyelsmyk persillerotpuré.
Ingredienser
porsjoner
Reinsdyrstek:
-
1,5 kg surret reinsdyrstek -
1,5 ts salt -
1,5 ts pepper -
2 ss smør til steking
Rødkål:
-
1 stk. vaniljestang -
1 stk. finsnittet rødkål -
3 stk. eple delt i 4 -
150 g frosne bringebær -
100 g bløtlagte tørkede fiken delt i 2 -
2 dl rødvin -
1 dl balsamicoeddik
Persillerotpuré:
-
800 g ferdig skrelt persillerot -
1 l vann -
120 g smør -
1 dl melk -
0,5 ts nykvernet pepper -
1 ts salt
Slik gjør du
Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og server med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré.