Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Reinsdyrkjøtt har en eksotisk, naturkrydret smak. Her har reinsdyrstek fått følge av ovnsbakt potet og rotgrønnsaker. Enkelt, rustikt og fantastisk godt!
Ingredienser
porsjoner
Reinsdyrstek:
-
1,5 kg surret reinsdyrstek -
2 ss smør til steking
Rotgrønnsaker:
-
6 stk. gulrot -
3 stk. persillerot -
6 stk. sjalottløk -
18 stk. småpoteter -
2 ss nøytral olje -
1 ss hvitvinseddik -
3 ss brunt sukker -
3 stilker frisk timian
Sennepsvinaigrette:
-
2 ts grov sennep -
2 ts hvitvinseddik -
2 ts honning -
1 -
1,5 dl nøytral olje -
0,5 ts salt
Slik gjør du
Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og anrett på fjøl eller fat sammen med ovnsbakte rotgrønnsaker og sennepsvinagrette.