Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Er du på jakt etter en spesiell forett eller smårett som kan lages klar på forhånd? Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker og rødbetgranité er perfekt, og så smaker det så bra!
Ingredienser
porsjoner
-
2,5 kg reinsdyrskank -
2 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss margarin til steking -
1 ts hel pepper -
3 stk. laurbærblad -
1 stk. hel kanel -
2 stk. stjerneanis -
4 kvister frisk timian -
4 stk. hvitløk -
200 g bacon i skiver
Syltede grønnsaker:
-
6 stk. gulrot gjerne i assorterte farger -
2 stk. pastinakk -
3 dl vann -
1 dl eplecidereddik -
2 ss sukker -
2 ts salt -
2 ss finhakket frisk kruspersille
Rødbetgranité:
-
1 glass syltede rødbeter (á 580 g)
Slik gjør du
- Krydre reinsdyrskanker med salt og pepper. Brun dem godt på alle sider i en varm stekepanne eller gryte med margarin slik at de får en fin stekeskorpe.
- Legg skankene over i en stor ildfast form med høy kant, eventuelt en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen. Hell på vann til det dekker, og ha i hel pepper, laurbærblad, kanelstang, stjerneanis, frisk timian og hvitløk.
- Ha aluminiumsfolie over formen og sett den i ovn på 175 °C i 3 1/2 - 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
- Lag rødbetegranite. Kjør syltet rødbete og rødbetelake i en foodprosessor. Hell blandingen over i en egnet form og sett den i fryseren over natten.
- Ta formen ut av stekeovnen og sil av kraften. Ha kraften over i en kjele og kok den inn til du har ca. halvparten igjen.
- Kle innsiden av en brødform med baconskiver.
- Plukk kjøtt fra reinsdyrskankene, riv det i mindre biter og legg det tettpakket i brødformen. Når hele formen er fylt med kjøtt, press kjøttet godt ned og hell forsiktig på redusert kraft til kraften så vidt dekker kjøttet.
- Pakk baconskivene over kjøttet.
- Sett formen i stekeovn på 175 °C i ca. 30 minutter, eller til baconet har fått en fin gyllen farge. Ta formen ut av stekeovn og avkjøl på rist.
- Sett formen med press inn i kjøleskap over natten.
- Lag syltede grønnsaker. Skrell gulrot og pastinakk. Bruk skreller en eller en ostehøvel og lag tynne strimler av grønnsakene. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kjele. Legg i grønnsaksstrimler når sukker og salt har løst seg opp. Kok strimlene et par minutter og trekk kjelen av platen. Avkjøl. Dryss over finhakket persille før servering.
- Temperer reinsdyrterrinen i minst 30 minutter før du skjærer den i skiver.
- Bruk en stor skje og skrap rødbetegraniteen rett før servering.
Anrett reinsdyrterrin i skiver med syltede grønnsaker og rødbetegranite.