Reinskav med sopp- og potetrösti
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Som en røff pizza uten mel, er denne potetröstien med reinsdyrskav. En skikkelig smak av norske råvarer.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g reinsdyrskav -
2 ss smør -
2 ss olivenolje -
1 stk. løk -
400 g ferske kantarell -
600 g potet -
2 stilker frisk timian -
100 g revet ost -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
250 g tyttebær -
0,5 pose blandet babybladsalat -
1 ss olivenolje -
50 g friske eller frosne tyttebær
Slik gjør du
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet slik at det kan tempereres mens du lager rösti.
- Skjær løk i tynne skiver.
- Legg ferske kantareller i tørr stekepanne slik at de slipper væske. Hell av væsken, eller la soppen dampe seg tørr. Tilsett litt smør og olivenolje og stek sopp og løk til det begynner å få fin farge. Krydre med salt og pepper. Hell over i en skål og sett til side.
- Skrell og riv poteter grovt og bland inn hakket frisk timian, revet ost og stekt sopp. Varm stekepannen med litt olje og klem potetblandingen ut i stekepannen. Stek röstien ca. 5 minutter på hver side, eller til den er vakkert gyllen. Snu den ved først å løsne den ved å legge et lokk over stekepannen og snu den på hodet. Bruk grytekluter. La röstien gli tilbake i stekepannen og stek den ferdig. Hold den varm.
- Varm resten av smør og olje i en stekepanne og stek skavet på høy temperatur til det endrer farge. Krydre med salt og pepper.
- La röstien gli over på et fat, og legg på reinsdyrskav, salat og tyttebær.
Har du ikke ferske kantareller, har du kanskje litt sopp i fryseren du kan bruke. Eller velg annen fersk sopp som aromasopp eller sjampinjonger. Tørke sopp kan også brukes, men bør bløtlegges før de tilberedes.