Remulade
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Remulade er en smaksatt majones tilsatt grovhakket kapers, sylteagurk og løk. Den har en noe syrligere smak enn majones og passer ekstra godt til roastbiff. Den hjemmelagde versjonen er som oftest mye bedre en den du får kjøpt ferdig i butikken.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. eggeplomme -
2 ts dijonsennep -
1 ss sitronsaft -
2 dl solsikkeolje -
2 ss finhakket kapers -
2 ss finhakket frisk persille -
4 ss hakket sylteagurk -
2 stk. finhakket sjalottløk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Bruk romtempererte ingredienser.
1. Visp eggeplomme sammen med sennep og sitronsaft et par minutter. Spe forsiktig med olje i en tynn stråle under kraftig visping.
2. Tilsett kapers, persille, sylteagurk og sjalottløk. Bland godt og smak til med salt og pepper.
Om «majonesen» skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.