Ris a la mande
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ris a la mande er den danske varianten av riskrem. Med ingredienser som marsipan og kirsebær kan desserten kalles eksklusiv. Nyt den!
Ingredienser
porsjoner
-
500 g risgrøt -
3 dl kremfløte -
50 g skåldede mandler -
70 g grov marsipan -
1 stk. vaniljestang -
2 dl kirsebærsaft -
1 ss potetmel -
0,5 boks hermetiske kirsebær -
2 ss sukker
Slik gjør du
- Pisk kremfløten stiv. Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens. Splitt vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett disse i kremen.
- Riv marsipan på et rivjern. Hakk skåldede mandler grovt. Tilsett begge deler i kremen.
- Lag en jevning av litt av saften og potetmelet. Ha resten av ingrediensene til sausen i kjele, og kok opp. Ta kjelen av platen, og rør inn jevningen.