Roastbiff av elg
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Roastbiff smaker ypperlig, enten den serveres varm eller kald. Elgkjøttet gir roastbiffen et skogens sus. Steker du en stor roastbiff blir det kanskje litt igjen som du kan bruke som pålegg på brødskiva.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g flatbiff av elg -
2 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss margarin til steking
Fløtestuede grønnsaker:
-
150 g sukkererter -
3 stk. potet -
2 stk. gulrot -
1 pose stjerneløk (delikatesseløk) -
2 skiver sellerirot -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
ca.
4 dl kremfløte -
1 dl revet hvitost
Slik gjør du
- Gni kjøttet inn med salt og pepper. Surr kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring. Brun kjøttet i margarin rundt det hele.
- Stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Stek i ovnen på 125° C. Når steketermometeret viser 55° C er snittflaten rød, ved 60° C er den rosa. La kjøttet hvile i minst et kvarter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
- Skrell grønnsaker og poteter, og skjær dem i skiver og biter. Fordel dem utover i en ildfast form, krydre og hell over fløte. Stek på 200 °C til grønnsakene er møre, ca. 1 time. Strø over ost når det står igjen 10-15 minutter av steketiden.
Server elgroastbiff med fløtestuede grønnsaker. Rørte tyttebær og pickles smaker godt til.
I denne oppskriften kan du også bruke flatbiff av hjort.