Roastbiff av rein med pære- og grønnkålsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Roastbiff laget av reinsdyrkjøtt er ren og skjær nytelse til smaksløkene. Servert med chevre, honning og salat er dette lekker og supergod festmat!
Ingredienser
porsjoner
-
600 g flatbiff av reinsdyr -
1,5 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss margarin
Pære- og grønnkålsalat:
-
250 g grønnkål -
2 stk. pære -
125 g chevre (hvit geitost) -
40 g valnøttkjerner -
2 ss honning -
1 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,25 ts hakket pepper
Slik gjør du
- La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Surr kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring. Brun kjøttet rundt det hele i en stekepanne med margarin.
- Legg kjøttet i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer til midten av kjøttstykket. Sett formen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 55 °C er snittflaten rød. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv og skjær i løvtynne skiver.
- Damp kål i lettsaltet vann i 4 minutter. Ha den over i iskaldt vann, da beholder den sin fine grønnfarge. Kutt kålen i grove biter. Bland inn olje, krydre med salt og pepper.
- Skjær pære og chevre i tynne skiver. Anrett kål, pære og chevre på et fat. Legg på tynne skiver kjøtt. Ha valnøtter og honning over.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
Roastbiff av rein med pære- og grønnkålsalat smaker godt med ferskt brød til.