Rødbetmarinerte egg
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Marinerte egg kan serveres som snacks eller appetittvekker, eller delt i to på en seng av salat sammen med hjemmelaget aïoli.
Ingredienser
porsjoner
-
laken fra
1 glass syltede rødbeter -
50 g brunt sukker -
2 dl hvitvinseddik -
2 dl vann -
0,5 ts salt -
4 stk. hel nellik -
1 stk. hel kanel -
12 stk. hardkokte egg
Slik gjør du
- Kok opp ingrediensene til laken og la den småkoke i ca. 5 minutter.
- Skrell eggene og legg dem i et rent, varmt glass. Hell den varme laken over eggene. Dekk glasset med et rent klede og avkjøl før du skrur på lokket. Oppbevar mørkt og kaldt til servering. Eggene er ferdig etter ett døgn, og er holdbare i minst en måned.
Marinerte egg kan serveres som forrett, snacks eller appetittvekker. Prøv dem delt i to på en seng av salat servert med hjemmelaget majones.