Rødbetsalat

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rødbetsalat er et godt tilbehør til posteier og pateer. Salaten smaker dessuten godt til rull, sylte og tunge, og ikke minst i lefseruller!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 glass syltede rødbeter ca. 500 g
  • 2 stk. grønt eple
  • 1 stk. sjalottløk
  • 3 ss majones
  • 3 ss kremfløte
  • 1 ts karve
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

1. Hell av rødbetlaken. Kutt rødbete, eple og løk i små terninger og ha det i en bolle.

2. Bland majones og fløte, og vend dette inn i rødbetblandingen. Ha i karve og smak til med salt og sukker.

Kjøp ferdig rødbetsalat og tilsett 1/2 eple i små terninger og 2 ss fløte for at den skal få et hjemmelaget preg. En stilk selleri i små biter gir en frisk opplevelse.