Rødbetsalat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Rødbetsalat er et godt tilbehør til posteier og pateer. Salaten smaker dessuten godt til rull, sylte og tunge, og ikke minst i lefseruller!
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 glass syltede rødbeter ca. 500 g -
2 stk. grønt eple -
1 stk. sjalottløk -
3 ss majones -
3 ss kremfløte -
1 ts karve -
0,5 ts salt -
1 ts sukker
Slik gjør du
1. Hell av rødbetlaken. Kutt rødbete, eple og løk i små terninger og ha det i en bolle.
2. Bland majones og fløte, og vend dette inn i rødbetblandingen. Ha i karve og smak til med salt og sukker.
Kjøp ferdig rødbetsalat og tilsett 1/2 eple i små terninger og 2 ss fløte for at den skal få et hjemmelaget preg. En stilk selleri i små biter gir en frisk opplevelse.