Rødvinsgryte

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Snu litt på rødvinsglasset. Ha litt i sausen også. Rødvinsgryte er en rask og enkel rett. Den har en fyldig vinsmak som fremhever kjøttet. God appetitt!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g flatbiff av storfe i terninger, ca. 3 x 3 cm
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 2 pk rødvinsaus
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 stk. grønn paprika
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Lag rødvinssaus etter oppskrift på posen. Brun kjøttet raskt på god varme i to omganger.
  2. Legg kjøttet over i rødvinsausen. Skrell løken. Skjær paprika i biter og fres disse i en stekepanne sammen med løken. 
  3. Ha grønnsakene i sausen, la det trekke like under kokepunktet, i ca. 20 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med krydder.

Server med ris, kokte poteter eller potetmos og salat.