Rødvinskokt lammebog med speltrisotto
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bogen er en av de mest smaksrike delene av lammet, den trenger bare litt god tid i ovnen for å bli saftig og mør. Her serveres den med en spennende speltrisotto.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1,5 kg lammebog -
2 ss nøytral olje til steking -
4 stk. gulrot i skiver -
2 stk. stilkselleri (stangselleri) i skiver -
3 stk. rødløk i båter -
3 båter hakket hvitløk -
12 blader frisk salvie -
8 stk. hel pepper -
2 ss nøytral olje -
3,5 dl rødvin -
3,5 dl lammekraft eller annen kjøttkraft -
200 g perlespelt/ hel spelt eller byggryn -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Varm olje i en stor stekepanne. Brun lammebogen på alle sider og legg den til side. Ha i litt ekstra olje og fres halvparten av grønnsakene myke, ca. 2-3 minutter. Ha i hvitløk, salvie og pepperkorn og rør rundt.
- Legg bogen i en ildfast form sammen med stekte grønnsaker. Hell over rødvin og kraft, og dekk den godt med aluminiumsfolie. Sett formen midt i ovnen på 150 °C i ca. 3 ½ time, til kjøttet er mørt og løsner fra bena. Snu bogen et par ganger under steketiden, øs over med kraften. Ta lammebogen ut av formen og pakk den i folie.
- Fres resten av grønnsakene i en gryte, i ca. 2 minutter. Skyll perlespelt og bland den sammen med grønnsakene. Fres alt et par minutter under omrøring. Tilsett en øse av kraften fra lammebogen og la det småkoke i 15-20 minutter. Fyll på med mer kraft underveis. Smak til med salt og pepper.
- Rens kjøttet fra bogen, del det i biter og vend inn i speltrisottoen.