Rognebærdram
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Det er stor stas å kunne sette sin egen dram på bordet til rypemiddagen eller pinnekjøttet. Den er rask og enkel å lage, men deretter gjelder det å smøre seg med tålmodighet. Jo lenger den får stå, jo bedre smaker den.
Ingredienser
1 porsjoner
Gir ca. 1 liter ferdig dram
-
1 kg rognebær -
1 stk. appelsin , i skiver -
40 g frisk ingefær i skiver -
1 stk. hel kanel -
10 stk. hel nellik -
10 stk. einebær -
50 g rørsukker -
7 dl sprit (60 %) , (nøytral)
Slik gjør du
- Skyll godt av rognebærene, plukk ut dårlige bær, stilker og urenheter og tørk godt. Legg bær, appelsin, krydder og sukker i et glass, krukke eller flaske med tilhørende lokk.
- Hell på sprit til alt er dekket. Skru på lokk og la glasset stå lunt og mørkt (f.eks inne i et kjøkkenskap) i minst 5-6 måneder.
- Sil – gjerne gjennom kaffefilter – og tilsett litt kaldt, kokt vann til drammen til du får den styrken du ønsker. Hell den ferdige drammen over på flasker. Tilsett gjerne litt av bærene og krydderet. Drammen blir bedre jo lenger den får stå.