Røkt lammelår med klementinsalat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Tynne skiver røkt lammelår med klementin, svisker og en god enkel dressing. Smaker utrolig godt og funker både som forrett eller som en velbalansert rett på tapasbordet, særlig når det nærmer seg jul.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g lettsaltet, røkt lammelår i skiver -
4 stk. klementin -
4 ss olivenolje -
2 ss balsamicoeddik eller sherryeddik -
12 stk. svisker -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ts sukker -
16 blader frisk basilikum til pynt
Slik gjør du
- Bruk en skarp kniv og skjær røkt lammelår i tynne skiver. Legg dem på et fat eller på tallerkener.
- Skjær skallet og det hvite av klementinene og skjær dem i ½ cm tykke skiver. Skjær svisker i to. Fordel klementin og svisker over kjøttet.
- Bland olivenolje, balsamicoeddik, salt, pepper og sukker i en bolle. Fordel dressingen jevnt over retten og pynt med basilikumblader.